Over WGZ

Het programma Waardegedreven zorg richt zich op drie pijlers: leren en verbeteren op basis van uitkomstinformatie, leren en verbeteren op basis van patiëntervaringen en het implementeren van samen beslissen.

Wat is het programma WGZ?

De beste uitkomsten voor de patiënt. Dat is de kern van waardegedreven zorg. Hiervoor is het noodzakelijk om te weten welke zorg de beste uitkomsten geeft, welke uitkomst past bij de patiënt, en hoe je deze kennis en informatie ophaalt en toepast in het reguliere zorgproces. Om ziekenhuizen en revalidatie-instellingen hierbij te ondersteunen, is de NVZ het programma Waardegedreven zorg gestart. 

Aanpak en resultaat

Meer samen beslissen, leren en verbeteren op basis van uitkomstinformatie en leren en verbeteren op basis van patiëntervaringen. Dat zijn de ambities van het programma WGZ. We ontwikkelen hiervoor tools en activiteiten, samen met de leden van de NVZ, en samen met de andere zorgaanbieders, patiënten en verzekeraars. De resultaten worden jaarlijks gemeten met de Scan Waardegedreven zorg.

Some alt text goes here

WGZ programmateam

Tot eind 2022 werkt een enthousiast programmateam aan de thema's die vallen onder waardegedreven zorg en uitkomstgerichte zorg. Dat doen we samen met onze collega's bij de lidinstellingen van de NVZ. Wil je weten wie er aan het programma Waardegedreven zorg en het landelijk programma Uitkomstgerichte zorg werken? Ontmoet het team!

Some alt text goes here

Wil je in contact komen met collega's?

Meld je aan voor de werkgroep Waardegedreven zorg op het NVZ Kennisnet. In de werkgroep kun je vragen stellen aan collega's, nieuws uit je organisatie delen en vind je een agenda met interessante bijeenkomsten.